0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Ne s**** investitorjem

Ne s**** investitorjem

Scott Gerber je serijski podjetnik, kolumnist, tv voditelj in ustanovitelj Young Entrepreneur Council (YEC). Aktivno deluje kot poslovni angel in je avtor knjige ‘Never Get a »Real« Job’. 13. oktobra prihaja v Slovenijo. Posluhnite mu ob 19.00 v poslovni stavbi Rotonda (ob Dunajski nasproti WTC), kjer bo govoril na temo ‘Start up for Youths’. Kako po dogodku pritegniti njegovo pozornost, pa preberite v kratki kolumni, ki jo je objavil CBSNews.

“Puhlica, ki jo na svojo popolno grozo ad nauseam poslušam po vsem svetu je: »če bi dosegli le 1 % trga, bi postali [vstavi noro, neverjetno, skoraj nemogočo, zelo nerealistično vrednotenje tukaj] podjetje.«

Želim si, da bi vsakič lahko ljudi lopnil z učbenikom ali kakšnim topim predmetom, ko bi zaslišal to puhlico. A mislim, da bi marsikje prišel v navzkriž z zakonom. Nemara bi nato in šele nato mladi ljudje prisluhnili že prvič, in dvakrat premislili, preden bi te odvratne besede še kdaj izgovorili.

Moje prvo podjetje je bilo popoln polom – predvsem zato ker smo preveč skrbeli, kaj so drugi »želeli slišati« ali »so potrebovali, da je naše podjetje«, namesto da bi izvrševali tekoče naloge in se osredotočali na realno ustvarjanje prihodkov. Če potegnem črto: Če bi bil posel uspešen, denarja ne bi le lažje (in bolj stvarno) pridobivali, celo sam bi nas morda našel. Zato vedno govorim mladim ljudem, naj se izogibajo investitorjev – ali predstavitvam potencialnim investitorjem – tako dolgo kolikor le lahko, dokler ne vzpostavijo reda v lastni hiši. V nasprotnem primeru ima zbiranje denarja namesto nameravanega lahko škodljive učinke in povzroči stečaj podjetja.

Doseženi rezultati, preizkus koncepta in upravljanje je edino, o čemer hočem poslušati mlade ljudi, ko govorijo na predstavitvi za investicijo. Pustite pred vrati hipotetični nonsense in »stvari, za katere misliš, da jih moraš reči investitorju«. Vlagatelj zna oceniti, kako zrel in pripravljen si, ne samo glede na podjetje, ki ga vodiš, ampak tudi glede na besede, ki jih izgovarjaš.”

Še več nasvetov boste lahko prejeli v živo na brezplačnem dogodku Success Story. Obvezna je prijava prek prijavnega obrazca. Ne čakaj predolgo, prava priložnost je ena sama.