0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Na prvem vikend seminarju o startupih

Na prvem vikend seminarju o startupih

Pretekli vikend se nam je v ABC Hubu pridružil podjetnik Alexander Mann, ki je vodil seminar: Start a Startup. Serijo izobraževanj nadaljujemo tretji teden v novembru, ko se bomo učili grafičnega oblikovanja. Preden se prijaviš, pa preberi, katera znanja nam je Alexander predal 22. oktobra 2016.

Preveri naslednji modul izobraževanj: Graphic Design.

To start or not to start a startup?

Kljub svoji mladosti je Alexander suveren govornik, ki ima precej izkušenj v podjetništvu. Na seminarju je z udeleženci delil zgodbe o svojih začetkih in jih spodbujal, naj se ne bojijo zakorakati v svet startupov. Predvsem pa je delil praktične nasvete, ki bodo mladim pomagali, da bodo trdno verjeli v svojo idejo in uspeli.

Keep up with the market

Veliko pomembnost Alexander pripisuje mreženju in raziskavi trga. »Če sam odhajaš v Silicon valley si ničla, če je s teboj tudi zunanji minister pa začneš par stopničk višje,« pravi. Poudaril je, da se poznanstva s pravimi ljudmi vedno izplačajo, ko si to priznamo, gre v poslu lažje. Poleg tega mora biti vodja startupa ves čas v stiku s svojim trgom, nujno opravljati tržno analizo, stopiti v stik s kupci in jih povprašati za povratne informacije o izdelku ali storitvi.

»Če želiš postati samostojen, moraš dobro vedeti, kaj in kje hočeš biti,« je povedal Alexander in dodal, da mora podjetnik predvsem poznati svoj produkt: je primeren za hiter razvoj in prodajo ali potrebuje le malo vztrajnosti in boja na trgu s konstantnim razvojem in tržnimi raziskavami?

So honest it has to hurt

Podjetniki morajo znati ceniti iskrenost, zato raje ne sprašujejo svojih družin za mnenje. Mnenje mora biti merodajno in nepristransko. Ko mine začetna faza startupa, je treba stopiti pred investitorje, zato je Alexander velik del seminarja posvetil poslovnim angelom, različnim tipom vlagateljev in upravljanju z deleži v podjetju, pri čemer je poudaril, da je na začetku predvsem pomembno investiranje v ekipo.

»Veliko večje možnosti za pridobitev investitorja bomo imeli, če do njih pristopimo, jim povemo, kaj delamo in zakaj jih nagovarjamo,« svetuje Alexander, ki je mlade posvaril tudi pred nekaterimi pastmi na trgu, ki prežijo na začetniške napake startupov.

Prijavi se na naslednji Vikend seminar: Graphic Programs

Pridruži se nam na naslednjem modulu izobraževanj, ki poteka od 15. do 19. novembra v ABC Hubu (spodnja etaža Emporiuma, BTC City) in ABC Acceleratorju (hala 6, Grška ulica, BTC City). Govorili bom o oblikovalskih problemih, se učili programov PhotoShop in Illustrator ter izdelali svojo prvo celostno grafično podobo (CGP).