0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Andreja Sterle Podobnik: Vse je v glavi

Andreja Sterle Podobnik: Vse je v glavi

Kako v vsakdanu družinskih skrbi ponovno odkriti strast iz otroštva? Kako se zgodi, da te strast ponese blizu vrha sveta, v ekstremno preizkušnjo volje?

Podatki o Andreji

Kot osnovnošolka je trenirala biatlon, nato je šport za par let izginil iz njenega življenja. Z rojstvom sina je odkrila tek in začela redno trenirati.

Za Andrejo je pri 40. letih lepa statistika: dva otroka, zaključen študij, več let v službi, 10 let vodenja podjetja, predsedovanje območni obrtni zbornici Cerknica, 20 let vodenja skupinske vadbe v domačem in sosednjem kraju. Njena strast do športa ji je omogočila zares stopiti iz povprečja.

Še več podatkov o Andreji

Je strastna tekačica polmaratonov, maratonov, ultramaratonov in trailov povsod po svetu. Maraton je pretekla v Parizu, Rimu, Madridu, Rotterdamu, Londonu, Beogradu, Barceloni, večkrat pa tudi že v Ljubljani. Ultramaratonski krst je doživela v Celju.

Leta 2015 je začela enoletne priprave na enega najtežjih višinskih tekov na svetu: Everest Trail Race. Leto kasneje je v Nepalu tudi zmagala.

V prihodnjem letu se namerava udeležiti: DOS – kolesarske dirke po Sloveniji (1250 km), ekstremne preizkušnje v Peruju (250 km v 6 etapah) ter večine tekaških in kolesarskih tekmovanj po Sloveniji.

Kdo se skriva za podatki?

»6 dni brez prave hrane, z edinimi oblačili, ki jih ima na sebi vseh 6 dni, spanje v spalni vreči, v šotoru, na -15 stopinj, 160 km, 30.000 pretečenih nadmorskih višin, brez tuša, elektrike – zmaga samim nad sabo,« opisuje Andreja, kar odpira le še več novih vprašanj:

Kakšno je doživetje ekstremne izkušnje?

Kaj je spoznala izven udobja kavča, blizu vrhu sveta?

Zakaj je šport tako pomemben del njenega življenja?

Te zanima razplet?

Več v torek, 20. marca 2018, ob 18.00 v Festivalni dvorani Ljubljana.