0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Dejan Zavec: Idealna pot ne potrebuje idealnih razmer

Dejan Zavec: Idealna pot ne potrebuje idealnih razmer

Kako postaneš svetovni prvak v boksu, če začneš trenirati v času, ko je profesionalizacija boksa v Sloveniji še v povojih? In nimaš denarja za opremo ali obisk tekm?

Podatki o Dejanu

Dejan Zavec prihaja iz Haloz, iz vasi Trdobojci. Njegovo boksarsko ime je Mr. Simpatikus, pesem ob prihodu v ring I Gotta Feeling (Black Eyed Peas), tekmoval je v velterski (do 67 kilogramov) kategoriji. Leta 2009 je v Republiki Južni Afriki osvojil naslov svetovnega prvaka v IBF kategoriji, ko je premagal takratnega nosilca pasu, Isaaca Hlatshwaya (poglej dvoboj! – vzame samo 10 minut, zanos pa kar traja in traja).

Njegova statistika se po Wikipedii glasi: 40 dvobojev, 35 zmag, 19 s knockoutom, 4 porazi. Tekmoval je od leta 2003 do 2015.

Še več podatkov o Dejanu

Dejanu je bilo 15 ali 16 let, ko se je odločil za svojo kariero. Alternativa je bila vodenje kmetije po teti, a je hotel postati športnik. Na prvi trening nogometa je šel ravno na dan, ko je odpadel trening. Med čakanjem na zelenici je srečal svojega prvega trenerja, Ivana Pučka.

Na razpadu Jugoslavije, med nastajanjem nove države Slovenije, si je utiral pot od amaterskih dvobojev do Nemčije in Amerike, kjer se v začetku 21. stoletja začne njegova profesionalna kariera v boksu. Zadnji dvoboj odigra konec leta 2015.

Kdo se skriva za podatki?

Za trenutek pozabimo številke, statistke in podatke, ki jih lahko poiščemo na Wikipedii, televiziji in v knjigah. Dejanovo življenje je dobro dokumentirano. A pravo izkušnjo lahko deli le Dejan Zavec.

Kakšne so njegove anekdote?

Kaj je je naučil o življenju?

Kaj vse je doživel, da je izpolnil idejo, ki jo je dobil v najstniških letih?

Te zanima razplet?

Več v torek, 20. marca 2018, ob 18.00 v Festivalni dvorani Ljubljana.