0
 • KOŠARICA JE PRAZNA

  V vaši košarici ni izdelkov

0
 • KOŠARICA JE PRAZNA

  V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

Events

 • Ta dogodek je minil.

Success Story: Yaya j. Fanusie; Kriptovalute, blockchain in cyber security

Ypsilon 0 477

RSVP

Na prvem Success Story dogodku v letošnjem ciklu bomo gostili g. Yaya J. Fanuise iz ZDA, ki je strokovnjak na področju nacionalne varnosti in preprečevanju trgovanja z nezakonitimi financami s poudarkom na kriptovalutah in blockchain tehnologiji.

Vabljeni v sredo, 7. novembra 2018 ob 18. uri v ABC Hub, da se nam pridružite na vodenem pogovoru, kateremu bo sledilo mreženje.

Z g. Fanusijem se bomo pogovarjali o blockchain tehnologiji in o novih načinih kriminala skozi nove finančne tehnologije kot je Bitcoin. Po drugi strani bomo izvedeli tudi, na kakšen način lahko z inovativno tehnologijo izboljšamo finančno transparentnost in se spopadamo s kriminalom in korupcijo. G. Fanusie bo delil tudi vpogled v delo strokovnjaka kriptovalut in kako lahko le ta pripomore k izboljšanju nacionalne varnosti.

Udeležba je brezplačna, prijavite se preko okenca RSVP in si zagotovite svojo vstopnico.

POTEK DOGODKA

 • 18.00 – 18.05: Uvodni nagovor
 • 18.05 – 19.00: Voden pogovor z gostom
 • 19.00 – 19.10: Vprašanja iz občinstva
 • 19.10 – 20.00: Mreženje s pogostitvijo

KDO JE YAYA J. FANUISE?

Yaya J. Fanuise je direktor analitike na Centru za sankcije in nezakonite finance, program, ki je financiran s strani Fundacije za zaščito demokracije, ki je nepristranski think tank (skupina strokovnjakov) za nacionalno varnost v Washingtonu, DC. Njegova raziskava se fokusira na nacionalno varnost in nezakonite finance s poudarkom na kriptovalutah in blockchain tehnologiji. Pred tem je dolga leta delat kot protiteroristični in ekonomski analitik v CIA, kjer je seznanjal načrtovalce politike v Beli hiši, osebje vojske ZDA in zvezne organe. V času administracije Georga W. Busha mu je osebno svetoval na področju terorističnih groženj ter leta 2009 preživel tri mesece v Afganistanu, kjer je nudil analitično podporo višjim vojaškim funkcionarjem.

 

 

 

Po delu v javnem sektorju je delal z manjšimi podjetji za svetovanje proti korupciji, med drugim pa tudi sam svetuje podjetjem, ki se specializirajo za strateško analizo in primerno skrbnost v poslovanju.

Diplomiral je iz ekonomije na UC Berkeley ter prejel MA iz zunanjih zadev na Kolumbijski univerzi za zunanje in javne zadeve.

 

Tickets are not available as this dogodek has passed.