0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Matej Markovič: Premagovanje lastnih mej

Matej Markovič: Premagovanje lastnih mej

Kako premagaš samega sebe v ekstremnih pogojih? In združiš strast z nesebično pomočjo tistim, ki te najbolj potrebujejo?

Podatki o Mateju

Matej je triatlonec, osebni trener, in predsednik društva Vztrajaj – Never give up. Novembra 2006 je začel trenirati za svoj prvi triatlon, kar mu je za vedno spremenilo življenje. Na vrhuncu forme je bil leta 2008, ko je bil po rezultatih tudi najboljši na svetu.

Svoje poslanstvo je ob ekstremnih preizkušnjah našel tudi v športno-humanitarnem društvu Vztrajaj – Never give up, s katerim organizira tekme z dobrodelno noto.

Seznam njihovih projektov vključuje: Deset krogov za deset nasmehov, Srce Sloveniji, Tek s Srečkom, Ruthin tek, Koraki za tačke in drugi. Sodelujejo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, v preteklosti pa so moči med drugim združili tudi z Anino zvezdico.

Še več podatkov o Mateju

V letu 2017 je Matej izpolnil svoje dolgoletne sanje in premagal desetkratni Ironman (DECA Ironman). To pomeni, da je premagal kar 1.800 kilometrov kolesarjenja, 38 kilometrov plavanja in 422 kilometrov teka. Te ekstremne razdalje je opravil v 240 urah, 59 minutah in 53 sekundah ter osvojil odlično šesto mesto.

Kdo se skriva za podatki?

Športni uspehi se merijo v številkah. Koliko časa in kilometrov je za Matejem, nam veliko pove o njegovi fizični in psihični pripravljenosti. Kljub temu bo zanimivo izvedeti, kaj se skriva za vsem tem dokazovanjem samemu sebi.

Kakšen je občutek, ko po desetih dneh dosežeš cilj?

Kako je Matej našel poslanstvo v humanitarnosti?

Kaj je najpomembnejše v njegovem življenju?

Te zanima razplet?

Več v torek, 20. marca 2018, ob 18.00 v Festivalni dvorani Ljubljana.