0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Poletje – najboljši čas za postavljanje novih ciljev?

Poletje – najboljši čas za postavljanje novih ciljev?

Kaj vam najprej pride na misel, ko slišite besedo poletje? Najbrž turkizno morje, pripekajoče sonce, mogoče sladoled in hladna pijača, zabave na prostem in predvsem uživanje v brezdelju.

Poletje ni samo čas za poležavanje

Večina nas ob omembi poletja najbrž ne pomisli najprej na nove načrte, dodatna izobraževanja, sklepanje novih (poslovnih) poznanstev, ali pa celo podajanje v podjetniške vode.

Vendar pa je poletje lahko prav to. Lahko je čas, ki si ga vzamemo zase za iskanje novih hobijev, ki nam bodo pomagali pri nadaljnjem osebnostnem ali poslovnem razvoju. Večina tečajev in izobraževanj se začne z novim semestrom v septembru in oktobru, vendar pa se tudi v avgustu ponujajo poletni intenzivni tečaji. Na teh lahko preizkusimo, koliko ponujena vsebina zadovoljuje naše intelektualne potrebe.

Z udeležbo na seminarjih ali druge vrste izobraževanjih imamo možnost spoznati ljudi s podobnimi zanimanji in motivacijo za učenje, s čemer se nam širi krog poznanstev in na koncu koncev tudi obseg novega znanja, ki ga izmenjujemo.  Tudi internet nam ponuja ogromno možnosti za izobraževanje, od jezikovnih tečajev do raznih seminarjev o podjetništvu, marketingu, osebnosti rasti, itd.

Motivacijo in zmožnost pomnjenja lahko treniramo tudi z branjem in tako ohranjamo naše možgane sveže, knjige pa lahko nadomestimo s strokovnimi revijami ali podcasti. Nekaj predlogov za knjige, ki vam lahko pomagajo na profesionalni poti najdete tukaj.

Pravi čas za postavljanje novih ciljev

Poletje je tudi dober čas za postavljanje novih ciljev, saj smo po letnem dopustu, če si ga seveda privoščimo (upam da! ;)) bolj pozitivni in motivirani za nadaljevanje. Tistim, ki ste se odpravili na potovanje, pa se je mogoče odprlo kakšno novo obzorje in ste prišli nazaj navdihnjeni z novimi idejami in izboljšavami, ki bi jih lahko implementirali v svoje življenje.

S postavljanjem ciljev sami sebi določimo izziv, ki nas stimulira k večji osredotočenosti in zavzetosti za izpolnitev nalog, ki smo si jih zadali. Na ta način si tudi lažje organiziramo naloge in postavimo prioritete.

Pri postavljanju ciljev je pomembno razmisliti, kako jih bomo časovno omejili in mogoče razdeliti na časovno bližje in lažje dosegljive cilje, ter na dolgoročne, bolj splošne cilje. Ker je do konca poletja ostalo še relativno malo časa, si lahko zastavimo več kratkoročnih ciljev, ki bodo časovno bolj omejeni in zato nujnejši, da jih čim prej opravimo. Tako povečamo svojo produktivnost in si tudi organizacijsko olajšamo delo. Če imamo avgusta po počitku več časa in energije, lahko to bolje izkoristimo za delo na sebi in svojih ciljih.

Kaj pa vi, ste se že lotili načrtovanja novih aktivnosti in izzivov, ki vas čakajo po koncu tega vročega poletja?

 

 

 

Povzeto po | 1 | 2 |