0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Prof. Scott L. Steward mladim razkril 8 načinov, kako prevzeti vajeti v svoje roke

Prof. Scott L. Steward mladim razkril 8 načinov, kako prevzeti vajeti v svoje roke

Ljubljana, 14. marec 2016 – V petek, 11. marca 2016 je v prostorih Acceleration Business City HUB potekalo predavanje ameriškega profesorja Scott L. Stewarda, ki je obiskal Zavod Ypsilon. 18-krat nagrajeni profesor podjetništva na Chicago State University je navdušil in motiviral udeležence.

Po uvodnem nagovoru direktorice Zavoda Ypsilon Anamarije Meglič in Izaaka Martina, predstavnika za odnose z javnostmi ameriškega veleposlaništva v Ljubljani, je oder prevzela strokovna direktorica Zavoda Ypsilon Sabina Đuvelek, ki je s profesorjem vodila pogovor o podjetništvu in motivaciji. Nato je profesor Steward nadaljeval s  predavanjem  in mladim razkril skrivnost, kako naj postanejo šefi svojega posla in življenja.

Profesor Scott L. Steward je optimist, saj pravi, da imamo vsi izbiro. Da se odločimo ali bomo srečni, ali ne. Le natrenirati moramo možgane in svoje misli osredotočiti na to, kar želimo. Če imamo namen in cilje, bodo sledile tudi ostale stvari. »Moja misija danes morda ni ista, kot bo jutri. Moja misija danes je navdihniti vse, ki so na to pripravljeni.« je še poudaril profesor  Steward.

Predstavil nam je 8 načinov, da prevzamete vajeti v svoje roke:
1. Verjemite. Brez sence dvoma!
Prepričanje namreč nastopi šele takrat, ko v naših mislih ni več dvoma. Dokler je dvom, prepričanje ni zadostno. Ne zadržujte se, verjemite in bodi pošteni sami s seboj.

2. Delajte napake!
Če ne delate napak, ne boste uspeli. Morate se popolnoma sprijazniti z mislijo poraza, osramotitve in  napak. Le tako se boste lahko izboljšali in dosegli uspeh.

3. Naj stvari ne ostanejo samo v vaši glavi!
Potrebujete nekoga, ki vas bo pohvalil. Nekoga, ki vam bo pomagal in sodeloval z vami. Svoje ideje delite z drugimi. Nihče vam je ne bo ukradel. Zakaj? Ker je vaša ideja! Tudi če bi jo želeli ukrasti, je ne bi izpeljali tako kot vi.

4. Najemajte počasi, odpuščajte hitro!
Vsega ne morete narediti sami. Slej ko prej boste izgoreli. Vseeno pa bodite previdni pri izbiranju partnerja/sodelavca. Vzemite si čas, da osebo spoznate in ji lahko zaupate. Ko odpuščate pa to storite hitro in ne dvomite. V ekipi namreč ne potrebujete oseb, na katere se ne morete zanesti.

5. Če ni v koledarju, potem ne velja!
Bodite organizirani. Odnose, ki jih zgradite tudi vzdržujte. Vpisujte jih v koledar in ostanite v stiku.

6. Navadite se besedice »NE«!
Nič ni narobe, če nekomu rečete ne. Pravzaprav je zaželjeno. Vse stvari vam ne bodo všeč in to morate tudi povedati. Začnite z majhnimi stvarmi in počasi ne bo več tako težko.

7. Cenite svoje delo!
Ne postavite si previsokih mej. Vsak dan dosežete milijon malih stvari, ki so uspešne. Opazite in cenite jih. Tako se boste bolje zavedali vaših dosežkov in gradili naprej.

8. Zaupajte vase!
Danes je ogromno poklicev, ki nekaj let nazaj sploh še niso obstajali. Mladi imamo drugačno, svežo perspektivo. Samo zaupati moramo vase in se ne prepustiti strahu. Za konec nam je profesor Steward povedal misel, da lahko vsi postanemo šefi svojega posla in življenja, vendar moramo najprej začeti v svoji glavi.

scott za quote

» To je bila neverjetna izkušnja, čutil sem, da je občinstvo res posvečalo pozornost meni in da so začeli verjeti, da lahko naredijo nekaj drugačnega. Zelo mi je všeč tudi vaše delo tukaj, raziskal sem Zavod Ypsilon in menim, da res spreminjate življenja, zato cenim vaše delo,«nam je po dogodku povedal gost, profesor Scott L. Steward.

Kaj so o dogodku povedali udeleženci?

»Dogodek je bil zelo dober, še posebej zato, ker smo slišali mnenje nekoga, ki je svoje mišljenje in prepričanje dejansko implementiral v svojem življenju. Potem namreč lažje vidiš sebe in kako uresničuješ svoje cilje.« Simon, udeleženec dogodka

»Marsikaj se lahko od Američanov naučimo, predvsem pa mi je všeč njihov odnos do podjetništva in »just do it« principa. Brez tega podjetništva ne bi bilo.« Tadej Černivec, IPRC d.o.o.

»Zdelo se mi je zelo zanimivo in navdihujoče, veliko dobrih idej. V Sloveniji bi potrebovali več takšnih dogodkov, čim več navdihujočih stvari.« Ana, udeleženka dogodka

»Današnji dogodek je bil super, slišali smo vzpodbudne besede in dobili motivacijo, da res gremo in nekaj naredimo.« Nina, udeleženka dogodka

»Dogodek je bil super, najbolj v spominu pa mi bo ostalo ravno to, da v svojem poslu ne smeš biti preveč punčkast. Moraš si upati in si postavljati izzive. Definitivno pa nam manjka več takšnih dogodkov.« Dan, član Zavoda Ypsilon

»Predavanje je bilo zelo inspirativno, govorec je povedal vse, kar mora sodobni podjetnik poznati, zato se mi zdi res super.« Blaž, član Zavoda Ypsilon

sabina scott

Fotografija 1: Profesor Scott L. Steward in strokovna direktorica Zavoda Ypsilon, Sabina Đuvelek

skupinska scott

Fotografija 2: Skupinska slika vseh udeležencev

Dogodek je bil delno podprt s strani U.S. Embassy Ljubljana.

 US embassy ALT 1

Seal of the United States Department of State.svg