0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Start-upi so sexy, lahko se prodajajo in vedno bolj popularni postajajo!

Start-upi so sexy, lahko se prodajajo in vedno bolj popularni postajajo!

Ljubljana, 13. november: V četrtek, 12. novembra, je v okviru Y.business programa potekal že peti Success Story. Tokrat se nam je pridružil Blažej Kupec, urednik spletnega portala Startaj.si, ki spodbuja podjetništvo in inovativnost. V letu in pol je postal eden najbolj branih start-up portalov v Sloveniji, kar so prepoznali tudi pri Zavodu Ypsilon in Startaj.si nagradili z nazivom mediY leta.
Blažej je iskalec zgodb in vloži vso svojo energijo v to, da na svojem portalu Startaj.si predstavi le mlada podjetja, o katerih zgodbo je raziskal vnaprej. Sam sicer pravi, da trenutno ne razmišlja o svojem start-upu, ga pa vseeno to področje zelo veseli in se bo z njim tudi v nadaljnje ukvarjal kot iskalec pozitivnih zgodb portala Startaj.si.

Slovenija je tretja država na svetu po naraščajočem številu start-upov na število prebivalstva, zato je predvsem za slovensko javnost pomembno, da se zavedajo pomembnosti vloge medijev. Blažej je spregovoril o vse bolj atraktivni sceni start upov, o vlogi medijev in delil nasvete, o tem, kako do pristopiti do novinarjev ter kaj napisati, da pritegnemo njihovo pozornost. Postavil je 3 glavna pravila komuniciranja z mediji:
1. Sestavi in predstavi zgodbo in vključi ljudi, saj so ti tisti, ki zgodbe pišejo.
2. »KISS = Keep it simple and short« – manj je več!
3. Premišljeno izberite svoj medijski portal in vedno pišite samo specifičnemu novinarju.
Med drugim je delil tudi praktičen nasvet za vse, ki organizirajomo različne dogodke, na katere so vabljeni tudi novinarji. Blažej pravi, da je novinarje potrebno razvajati, predvsem z ekskluzivnimi intervjuji z gosti, pripravo press mapic in rezerviranim prostorom za novinarje na vsakem dogodku.

O dogodku je Blažej povedal naslednje: »Z mojega stališča je bil dogodek super, predvsem zato, ker sem vesel, da toliko ljudi spremlja medije kritično in da si želijo slišati in brati več pozitivnih zgodb. Pohvalil pa bi tudi publiko za res dobra postavljena vprašanja!«
Dogodek je zaključil z mislijo: »Verjemi v to, kar počneš! Svoje delo pa opravljaj s strastjo in razumom hkrati.«

Več informacij o Y.business programu na spletni strani Zavoda Ypsilon: http://ypsilon.si/
in Acceleration Business City spletni strani: https://abc-accelerator.com/

Slika 1: Blažej Kupec, urednik Startaj.si, spletnega portala za start-upe.

Slika 1: Blažej Kupec, urednik Startaj.si, spletnega portala za start-upe.

 

Slika 2:  Y.business Success Story z Blažejem Kupcem.

Slika 2:  Y.business Success Story z Blažejem Kupcem.