0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

0
  • KOŠARICA JE PRAZNA

    V vaši košarici ni izdelkov

Vpišite ključne besede

post

Trije presenetljivi razlogi za decembrsko dobrodelnost

Trije presenetljivi razlogi za decembrsko dobrodelnost

V človeški naravi je, da si pomagamo. Pomagamo ljudem v stiski in podpiramo skupnosti, v katere verjamemo. To lahko storimo s prostovoljnim delom, razdeljevanjem materialnih sredstev, včasih pa je dovolj že topel stisk roke, objem, prijazen nasmeh. A to še ni vse.

Nekje ste že slišali, da lahko namenite do 0,5 odstotka dohodnine nevladnim organizacijam, sindikatom, političnim strankam in verskim skupnostim, ampak niste prepričani, čemu to služi in kako to storiti. Ker je Zavod Ypsilon nevladna organizacija, smo pripravili tri razloge za doniranje pol odstotka dohodnine. Berite dalje!

1. To je priložnost za brezplačno dobrodelnost

Nič ne stane, da ste dobrodelni! Donacija 0,5 odstotka dohodnine je za državljane brezplačna dobrodelnost, ki jo izvedete z izpolnitvijo obrazca, ki ga morate le poslati na FURS ali vnesti v eDavke. Natisnite obrazec na povezavi, izpolnite podatke, nato pa ga pošljite na Finančni urad. Poleg tega lahko obrazec dobite tudi na naših dogodkih, kjer ga le izpolnite, za dostavo na Finančni urad RS pa bomo poskrbeli mi.

2. Majhen delček omogoča VELIKA dejanja

Slabih 60 odstotkov Slovencev v preteklih letih ni izkoristilo možnosti za donacijo delčka dohodnine, v državnem proračunu pa tako ostaja neizkoriščenih pet milijonov eurov (vir: RTV SLO), so lani sporočili iz Centra za nevladne organizacije Slovenije. Kaj to pomeni? Da je dolžnost vseh, da ozaveščamo in s tem pripomoremo k povezanosti državljanov in medsebojni pomoči, ki nikogar nič ne stane, drugim pa lahko pomeni izjemno veliko.

3. Podprite namen, ki se zavzema za lepšo prihodnost

Ob napornih urnikih nam vsem kdaj zmanjka časa, da bi podprli skupnost, v katero verjamemo. Zavod Ypsilon je v devetih letih povezal že preko 700 mladih, mladim pa z izobraževanji kot so Innovation Jam, Y.business in Made with Y pomagamo pri razvoju kompetenc in podjetniških idej. V preteklem letu smo 30 mladim poiskali zaposlitev, podjetniško žilico pa pomagali odkrivati več kot 1557 mladim z 183 aktivnostmi. Spodbujamo tudi medgeneracijsko sodelovanje z mentorstvom in tako soustvarjamo vrednostni sistem, ki bo prispeval k trajnostnemu razvoju družbe.