Vpišite ključne besede

post

Y.business seminar Kako se uspešno pogajati

Y.business seminar Kako se uspešno pogajati

V soboto, 15. aprila 2017, smo v učilnici ABC Huba poslušali predavanje Kako se uspešno pogajati. Kot pa je navada pri izobraževanjih Zavoda Ypsilon, nismo sedeli križem rok in delali zapiskov, temveč smo se interaktivno z zanimivimi igrami srečali s prakso in tako osvojili pomembne nauke o pogajanju.

Strokovnost in bogate izkušnje predavatelja

Dr. Marjan Svetličič je predavatelj na Fakulteti za družbene vede, a njegove večletne izkušnje segajo še v čas bivše Jugoslavije, ko je sodeloval v pogajalskih skupinah Ministrstva za zunanje zadeve. Njegova predavanja so zato prijetna zmes poučevanja in propovedovanja zgodb. Vsaka njegova anekdota je vpeta v nauk o pogajanju. Iz izkušenj dr. Svetličiča na Ministrstvu za zunanje zadeve smo izvedeli veliko o kulturnih preprekah, ki se jim je treba prilagoditi, da pokažemo spoštovanje do druge kulture in dosežemo win-win situacijo.

S pravimi primeri in čustvi lahko spremeniš izid pogajanja

Dr. Svetličič je nekaj časa opravljal funkcijo dekana na Fakulteti za družbene vede in pri takratni vladi izpogajal nove prostore za študente. Vladi je nazorno pokazal, v kakšnih pogojih morajo izvajati predavanja. To je storil tako, da je organiziral dogodek v premajhnem prostoru, na katerega je povabil preveč ljudi. Morda na prvi pogled drastičen ukrep, a je pri pogajanju pomagal, da so FDV-jevci dobili večje prostore. Zakaj je njihov način deloval? Ker so na fakulteti vladnim predstavnikom pripravili priložnost, da v živo izkusijo razmere v premajhnih učilnicah.

Udeleženci seminarja zadovoljni z izvedbo

Poleg zgodb in praktičnih primerov smo na seminarju igrali tudi različne igre, katerim je sledila poučna poanta. Na tak način smo na primer izvedeli, da se pogajalci razlikujejo glede na to, kako naklonjeni so sprejemaju tveganj. Naučili smo se, kako doseči win-win situacijo in kako pomembne so predhodne priprave na pogajanja.

Člani in članice Zavoda Ypsilon ter ostali, ki so se udeležili Y.business seminarja z dr. Svetličičem, so bili nad predavateljem navdušeni. Pohvalili so živahnost in humor predavatelja, nadvse pa jim je bil všeč način podajanja snovi, ki je bil daleč od dolgočasnega ždenja v šolskih klopeh.

Prihodnji mesec se učimo obdelave podatkov

Najprej bosta na vrsti delavnici Excel 1 in Excel 2, kjer izveste vse mogoče praktične nasvete za analizo velikih zbirk podatkov. Od osnovnih funkcij do vrtilnih tabel vas bo vodil naš Miha Žefran. Kot vsak mesec pa pripravljamo tudi Y.business seminar. S podatki o podatkih vas bo zasipal Boštjan Kos, direktor tehnične prodaje, IBM. Preberite več o delavnicah in seminarju.